Suroviny
- cibule (velké ) 2 ks
- mrkev (velké ) 2 ks
- červená paprika 1 ks
- brambory (malé brambůrky) 1 kg
- růžičková kapusta 15 ks
- sušený tymián 1 lžíce
- uzená paprika 1 lžíce
- vepřová krkovice 6 plátků
- hrubozrnná hořčice 2 vrchovaté lžíce
- bílé víno (suché ) 200 ml
- voda 100 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do velkého pekáče s poklicí nakrájejte cibule na proužky, mrkve na silná půlkolečka, papriku na kostky, malé brambůrky na půlky a přihoďte očištěné celé kapustičky. Osolte, opepřete, přisypte tymián a uzenou papriku a promíchejte.
- Plátky krkovice nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte s hrubozrnnou hořčicí. V pekáči promíchejte maso s připravenou zeleninou.
- Podlijte vínem a vodou a přikryjte poklicí. Dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte hodinu a čtvrt. Pak odkryjte a pečte ještě 15 minut. V průběhu pečení občas kontrolujte, a pokud je třeba, podlijte ještě trochou vody, aby v pečínce zůstala nějaká šťáva.
Pečená vepřová krkovice se zeleninou z jednoho pekáče 2 Zdroj: Klára Michalová