Akademiekvality.cz

Pečená mrkev se slaným tvarohem a ořechy

Moje hodnocení
10x

Co dělat, když se vám doma nahromadí třeba kilo mrkve? Zkuste ji připravit třeba na slaný způsob. Nabízíme vám netradiční recept plný nejen této oranžové kořenové zeleniny, ale i poctivého tvarohu, ořechů, semínek a bylinek. Dokonce do něj můžete zapracovat také samotnou nať. To je výzva! Ale nemějte strach, pokrm chutná naprosto dokonale a navíc ho zvládne připravit naprostý začátečník. Lehký oběd nebo večeře vašemu organismu doplní bílkoviny, podpoří jeho trávení a imunitu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev očistěte a zbavte natě. Nejpěknější nať dejte stranou, dobře očistěte a asi jednu hrst nahrubo nasekejte. Vlašské ořechy a slunečnicová semínka nasucho opražte na pánvi a nasekejte.
  2. Mrkev spolu s tymiánem a rozmačkaným česnekem dejte na plech a potřete trochou oleje, osolte a zlehka pocukrujte. Dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 40 minut.
  3. Tvaroh v misce výrazně osolte a promíchejte. Pečenou mrkev dejte do mísy. Zakápněte zbylým olejem. Přidejte med, ocet, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Nakonec přidejte nasekanou mrkvovou nať. Promíchejte a servírujte spolu se soleným tvarohem.

PRIMA TIP: Naprosto dokonalý tvaroh jemné chuti a našlehané konzistence nabízí Tvaroh tučný od Václava Duba – Mlékárny Boubín se značkou kvality Regionální potravina v Plzeňském kraji. Zkuste také Tvaroh z Poděbrad tučný od Milko s oceněním Klasa anebo BIO tvaroh tučný farmářský z Biofarmy Hampl.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty