www.nejmelouny.cz

Ovesné sušenky plněné smetanovo-melounovou zmrzlinou

Moje hodnocení
5x

Křupavé sušenky a osvěžující zmrzlina udělají radost na dětské oslavě i zahradní slavnosti pro dospělé. Můžete je servírovat zvlášť nebo jako zajímavý zmrzlinový sendvič.

4 porce
120 minut

Sušenky

Smetanová zmrzlina

Postup přípravy

  1. Nejprve upečte sušenky. Smíchejte všechny sypké ingredience dohromady. Potom přidejte všechny ostatní. Vypracujte těsto. Na pečicí plech dejte hromádky těsta s dostatečnými mezerami mezi sebou. Těsto se totiž v troubě rozteče na placičky. Pečte zhruba 15 minut při teplotě 180 stupňů.
  2. Mezitím připravte smetanovou zmrzlinu. Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte do zmrzlinovače. Tuto zmrzlinu můžete také nahradit vanilkovou nebo jogurtovou zmrzlinou z obchodu. Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nádoby a dejte ztuhnout.
  3. Melounový sorbet vytvoříte jednoduše tak, že hladce rozmixovaný meloun smícháte s citronovou šťávou. Jakmile začne smetanová zmrzlinová směs v nádobě trochu tuhnout, zalijte ji rozmixovaným melounem a vytvořte tak lehké mramorování. Nechte zamrazit.
  4. Vychladlé sušenky můžete promazat částečně ztuhlým zmrzlinovým krémem a dát ještě na chvíli do mrazáku. Vytvoříte tak efektní zmrzlinový sendvič.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

www.nejmelouny.cz


Přečtěte si také

Recepty