redakce Prima FRESH

Nepečený nutela cheesecake podle Nigelly Lawson

Moje hodnocení
9x

„Nevím, jestli bych se za tenhle recept měla omlouvat nebo na něj být neskutečně pyšná. V každém případě mi za něj poděkujete,“ usmívá se jeho autorka, britská top gastronomka Nigella Lawson. Inu, nepečený cheesecake není nic nového pod sluncem a například palačinky s náplní z nutely také nejsou nejčerstvější objev, ale spojit tohle dohromady napadlo právě jen Nigellu. A je to prostě neuvěřitelně dobré i snadné. Tak díky, Nigello!

8 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sušenky nalámejte do nádoby robotu, přidejte máslo a 1 plnou lžíci nutely a rozmixujte, až se začnou tvořit hrudky. Přidejte 25 g oříšků (asi 3 lžíce) a pomocí pulzů mixujte, až vznikne hmota podobná vlhkému písku.
  2. Vyklopte ji do odepínací formy o průměru 23 cm a rukama nebo obrácenou lžící hezky vymačkejte a roztlačte po dně do rovnoměrné vrstvy. Dejte do ledničky ztuhnout.
  3. Krémový sýr a moučkový cukr utřete dohladka, přidejte zbylou nutelu a vše znovu utřete dohladka. Rovnoměrně naneste na ztuhlý základ ve formě, posypte nasekanými oříšky a vraťte formu do ledničky na nejméně 4 hodiny nebo i přes noc. Odepněte kruh, ještě chladný cheesecake krájejte na řezy a podávejte. Nejlepší je, jak říká Nigella, s tím „lehce zastydlým řízem“.
PRIMA TIP: Tzv. digestivní sušenky údajně vznikly koncem 19. století ve Skotsku. Jednoduché, jen mírně sladké sušenky si veřejnost nesmírně oblíbila ve víře v to, že napomáhají trávení. Při jejich pečení se používá jedlá soda, která je známým domácím prostředkem na zažívací obtíže. Jako základ nepečeného cheesecake se uvádějí takřka bez výjimky, ale použít můžete prakticky jakékoliv běžné, nepříliš sladké sušenky.

Vyzkoušejte i klasický newyorský cheesecake podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty