Akademie kvality

Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi

Moje hodnocení
6x

Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. Vyzkoušejte jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do mouky přidejte vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr a olej. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
  2. Do plechu vložte pečicí papír a vylijte do něj hotovou směs.
  3. Navrch směsi naklaďte vypeckované třešně.
  4. Bublaninu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 35 minut.

PRIMA TIP: Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezonu můžete použít kompotované třešně. S výběrem kvalitních surovin na pečení vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Vyzkoušejte recept na výborný rybízový koláč s drobenkou podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty