My Cooking Diary

Nejjednodušší banánové lívance s ovesnými vločkami

Moje hodnocení
11x

Lívance milují děti, ale rozhodně ne jenom ony. Když je navíc upečete ze zralých banánů, budou krásně vláčné. Výhodou je, že jsou tyto lívanečky bez cukru, obsahují jen trochu sirupu. Myslíme si, že snídaně je jasná!

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Malinový rozvar

Na dochucení a ozdobu

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na lívance vložte do mixéru a promixujte v hladké kompaktní těsto.
  2. Pokud používáte zralé banány, bude těsto tak akorát sladké. Nemělo by být moc řídké, ale ani úplně hutné.
  3. Mělo by se jen lehce rozlít na pánvi. Pokud bude hodně řídké, přidejte klidně ještě vločky a znovu promixujte. Pokud bude hodně husté, přidejte vodu nebo mléko.
  4. Na pánvi si na středním plameni rozpalte trochu kokosového oleje a lívanečky opékejte z obou stran dozlatova. Je to celkem rychlé, tak pozor, ať se nepřipálí.
  5. Zmražené nebo čerstvý maliny dejte do kastrůlku (pokud použijete čerstvý, podlijte je jen trochu vodou), přidejte javorový sirup a nechte společně tak 10 minut probublat.
  6. Hotové lívance namažte oblíbenou marmeládou nebo ořechovým máslem, naskládejte na sebe, přelijte ovocným rozvarem a podávejte.

Připravte si oblíbený banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu

Podrobný recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

My Cooking Diary


Přečtěte si také

Recepty