Kateřina Bičíková

Nakládaná pikantní vejce à la utopenci

Moje hodnocení
6x

Nakládaná vejce milují v Asii i Austrálii a nechybí ani v hospodě U Vočka v seriálu Simpsonovi. Tak pokud jste si lámali hlavu, jak mohou chutnat, můžete to za tři dny zjistit. Na rozdíl od utopenců nebo naloženého hermelínu jsou tato vejce mnohem zdravější. A uleví prý i při kocovině.

8 porcí
30 minut

Suroviny

Nálev

Postup přípravy

  1. Vejce vložte do vroucí vody, 10 minut povařte a poté ihned propláchněte studenou vodou. Nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a pokrájejte je na plátky. Papričku nakrájejte na tenké plátky.
  3. Na nálev promíchejte v rendlíku ocet s vodou, solí, cukrem a kořením, zahřívejte k varu, povařte 30 vteřin a nechte mírně zchladnout.
  4. Do velké sklenice střídavě vrstvěte vejce, cibuli, česnek a papričky. Zalijte teplým lákem, uzavřete a nechte v chladnější místnosti alespoň 3 dny odležet. Pak přesuňte sklenici do lednice a vejce do dvou až tří týdnů spotřebujte.

PRIMA TIP: Vejce můžete obarvit a dochutit mletým kari, kurkumou či směsí koření tandoori masala. Přidejte lžičku koření do nálevu nebo použijte různé bylinky či jiné koření.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Bičíková

Chilli kuchařka Kateřina Bičíková

Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší knihovně měla mít čestné místo. Je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním, a hlavně vařením s chilli papričkami. V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové doplněných krásnými fotkami Jakuba Jurdiče. Recepty jsou srozumitelně popsané i pro nekuchaře, a kromě geniálních pálivých omáček se můžete těšit na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa. (pad thai, chili con carne nebo vindaloo) i české kuchyně (božský pivní guláš či pikantní utopenci), ale myslí se i na vegetariány (spousta receptů, ve kterých vám maso rozhodně chybět nebude), alkoholiky (kapitola plná drinků) a sladkomily (neuvěřitelné, sladce-pálivé dezerty).

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty