Smooth & cooking

Masopustní koblihy

Moje hodnocení
11x

Slavíte Masopust? Ať už to máte u vás doma jakkoliv, těmto masopustním koblihám obalovaným ve skořicovém cukru jen stěží odoláte. Bez legrace! Krásně nakynuté těsto, voňavá citronová kůra, no zkrátka sen.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

Smažení

Na obalení

Postup přípravy

  1. Odvažte máslo, vložte ho do robota a rozšlehejte. Tím povolí a pak se lépe zapracuje do mouky.
  2. Přidejte mouku, teplé mléko, droždí a citronovou kůru.
  3. Pak také moučkový cukr, muškátový oříšek a nakonec sůl.
  4. Vše důkladně promíchejte a nechte kynout.
  5. Vykynuté těsto znovu zpracujte. Nemělo by lepit, ale je lepší si lehce poprášit pracovní plochu.
  6. Nyní vyválejte šišky. Z této porce uděláte cca 22 šišek.
  7. Do kastrůlku nalijte cca 2 cm oleje, a pokud máte, přidejte 3 lžíce sádla. Dodá koblížkům výbornou chuť.
  8. Smažte koblížky na středním plameni.
  9. Mezitím si připravte cukr krystal se skořicí a ještě horké koblížky v něm obalte.
  10. Podávejte se sklenicí mléka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty