Suroviny
- kuřecí čtvrtky 2 ks
- majoránka špetka
- sladká paprika špetka
- uzená paprika špetka
- máslo trocha
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí čtvrtky položte do zapékací mísy a posypte je majoránkou, oběma druhy paprik a lehce posolte.
- Nakonec navrch každé čtvrtky položte kousek másla a podlijte troškou vody.
- Zapékací mísu přikryjte a pečte na 200 °C přibližně 30 minut, potom odklopte víko a dopékejte kůrčičku dalších 15–20 minut dozlatova.
- Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte olejem a pečte na plechu s pečicím papírem v troubě na 200 °C asi 30 minut.
- Mezitím si cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a na části másla ji opečte do lehce zlatavé barvy.
- Upečenou dýni vyndejte z trouby a do mísy k ní přidejte hotovou cibuli i s výpekem, zbytek másla a zakápněte maličko smetanou.
- Dýni potom šťouchadlem rozšťouchejte na požadovanou hrubost a nakonec už jen osolte a opepřete.
Maminčino kuře se šťouchanou dýní 2 Zdroj: S vášní pro jídlo