archiv Kikkoman

Lososové špízy s citronem

Moje hodnocení
5x

Každý přece ví, že citron zvýrazní chuť jakékoliv ryby, a pokud k tomu přidáte ještě med a špetku chilli papričky, máte o gurmánský zážitek postaráno! Rychlé, jednoduché a chuťově dokonalé!

2 porce
30 minut

Suroviny

  • losos (čerstvý ) 1 větší filet
  • slanina 6 plátků
  • citron (nakrájený na 6 klínků) 1 ks
  • cherry rajčata 6 ks
  • omáčky (omáčka Kikkoman Ponzu Citrus) 2 lžíce
  • med 1 lžíce
  • chilli (mleté) 1 špetka
  • koriandr (čerstvý, nasekaný) 1 hrst
  • špejle (dřevěné špejle na grilování) 4 ks

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Nakrájejte filety z lososa na šest kousků (1 kus asi o velikosti 3 cm) a zabalte každý do plátku slaniny.
  2. Střídavě napichujte na špejle lososa ve slanině, rajčátka a citronové klínky.
  3. Ponzu omáčku smíchejte s medem a mletým chilli a připravené špízy důkladně marinádou potřete. Opékejte na pánvi nebo na grilu po dobu 10–15 minut, často otáčejte a potírejte zbylou marinádou, dokud nebude slanina krásně křupavá.
  4. Dozdobte koriandrem a podávejte s rýží a čerstvým salátem salátem.

PRIMA TIP:

• Ponzu omáčka je dokonale vyvážená přírodně fermentovaná sójová omáčka obohacená chutí citrusových plodů. Využijete ji nejen při grilování ryb a mořských plodů, ale nebojte se s ní experimentovat při přípravě svěžích dipů, jednoduchých salátových zálivek a omáček. Během chvilky z ní vykouzlíte lahodný francouzský dresink či tatarskou omáčku!

• Vyzkoušejte také malý trik a před použitím namočte špejle na 10 minut do studené vody. Zabráníte tím jejich možnému vznícení na grilu.

Ještě více inspirace! Vyzkoušejte připravit grilované plody moře s Ponzu omáčkou podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty