Slepičárna blog

Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou

Moje hodnocení
10x

Inspirace italskou bruschettou je v tomto receptu znát. Topinka je zasypaná skvělými liškami na smetaně a ovoněná čerstvou bylinkou. Perfektní předkrm a ve větším množstvím i menší hlavní chod. Tak zkuste!

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olivový olej.
  3. Orestujte šalotku, přidejte česnek, zasypte kmínem a restujte dozlatova. Poté přidejte lišky a restujte.
  4. Postupně podlévejte vínem (nebo vývarem) a při střední teplotě duste doměkka asi 20 minut.
  5. Teprve poté přidejte tymián, kůru a trošku šťávy z citronu, dochuťte solí a pepřem.
  6. Nakonec zjemněte smetanou, krátce ještě povařte, ať se chutě spojí a podávejte na topince z bagetky ozdobené čerstvými lístky tymiánu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty