Chia vrstva
- chia semínka 4 lžíce
- mandlové mléko 250 ml
- limetková kůra (najemno nastrouhaná ) ze 3 limetek
- javorový sirup 2 lžíce
- vanilkový extrakt 1/4 lžičky
Ořechový krém
- kešu (na hodinu namočené v horké vodě a scezené) 2 hrsti
- kokosové mléko 6 lžic
- javorový sirup 2 lžíce
- limetková šťáva 60 ml
- limetková kůra ze 2 limetek
- čaj (případně 1/2 lžičky práškového zeleného čaje (matcha) na obarvení)
Postup přípravy
- Promíchejte chia semínka, mandlové mléko, limetovou kůru, javorový sirup a vanilku. Dejte nejméně na 2 hodiny nebo přes noc do ledničky, aby semínka nabobtnala a směs zhoustla.
- Kešu ořechy rozmixujte s kokosovým mlékem, javorovým sirupem, limetovou šťávou a kůrou, případně matcha práškem zcela dohladka.
- Zhoustlou chia směs rozdělte do 4 pohárů, navrch rozdělte ořechový krém a před podáváním nechte 2 hodiny v ledničce zpevnit.
Limetkové chia poháry s kešu krémem Zdroj: Marek Kučera