Lehký asijský salát z rýžových nudlí s kuřecím masem

Moje hodnocení
12x

V letních měsících často jíme saláty jako hlavní jídlo. Pokud je konzumujeme jako plnohodnotný pokrm, je nezbytné, aby kromě zeleniny obsahovaly i bílkoviny a sacharidy, a zaručovaly tak dostatečný přísun všech potřebných živin. Zkuste zabrousit pro inspiraci do asijské kuchyně – výborný salát kombinuje rýžové nudle, kuřecí maso a velkou porci zeleniny a bylinek.

1 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Zálivka

Postup přípravy

  1. Mrkev omyjte, oloupejte a pomocí škrabky na brambory ji nastrouhejte na tenké proužky. Poté si omyjte okurku a nastrouhejte ji stejným způsobem jako mrkev. Ledový salát omyjte a natrhejte. Koriandr a jarní cibulku nasekejte nahrubo.
  2. Nyní v hrnci přiveďte k varu přibližně 1 l vody na vaření rýžových nudlí. Mezitím začněte připravovat kuřecí prsa: nejprve je nakrájejte na cca 2 cm široké proužky, které osolte a opepřete, následně si v pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte nakrájená prsa a opékejte je 5–7 minut na středním plameni. Až začne vřít voda v hrnci, osolte ji, přidejte do ní rýžové nudle a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (většinou se jedná o 3–5 minut). Po uvaření nudle důkladně propláchněte vodou.
  3. Nachystejte mísu a dejte do ní uvařené nudle, opečená kuřecí prsa, nastrouhanou mrkev, okurku a ledový salát. Poté v menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku, výslednou směs nalijte do mísy s nudlemi, masem a zeleninou a vše promíchejte.
  4. Směs z mísy přemístěte na servírovací talíř, posypte arašídy, nasekaným koriandrem, jarní cibulkou a sezamovými semínky a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty