Chutně a rychle

Kyjevský řízek z krůty s medvědím česnekem podle Gordona Ramsaye

Moje hodnocení
15x

S tímhle retro pokrmem se vracíme zpátky do sedmdesátých let, ale novinkou je použití krůtího masa (prsa jsou o poznání větší a snáze se s nimi pracuje) a medvědího česneku. Výsledkem je rafinovanější chuť. Pokud zrovna není sezona medvědího česneku ani nemáte v mrazáku žádné máslo s medvědím česnekem, přidejte místo něj další stroužek česneku.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do malé nádoby food processoru dejte máslo, estragon, citronovou kůru, česnek a medvědí česnek. Ochuťte trochou soli a pepře a rozmixujte, aby se všechno dobře promísilo.
  2. Do mělké misky dejte vejce, mouku a mléko. Prošlehejte na těstíčko.
  3. V druhé mělké misce promíchejte strouhanku panko s petrželkou.
  4. Na kus potravinářské fólie položte 2 krůtí plátky tak, aby se mírně překrývaly. Lehce je rozklepejte paličkou nebo válečkem na těsto, aby držely pohromadě a maso získalo stejnoměrnou tloušťku.
  5. Na jednu z polovin spojených plátků dejte polovinu másla s medvědím česnekem tak, aby kolem něj zůstal 1,5cm okraj volný. Podél okrajů kolem dokola potřete trochou těstíčka, pak přeložte plátek masa přes česnekové máslo a přitiskněte, aby se uvnitř dobře uzavřelo. Zopakujte kroky 4 a 5 se zbývajícími plátky masa.
  6. Obě masové kapsy obraťte v těstíčku, snažte se, aby jím byly rovnoměrně pokryté, pak je obalte ve strouhance panko. Dejte je na 5 minut do chladničky.
  7. Mezitím vařte ve vroucí osolené vodě zelené fazolky do změknutí. Sceďte je a udržujte teplé do chvíle, kdy budou potřeba.
  8. Pánev s rovnými stěnami postavte na střední až silný oheň a nalijte do ní 2cm vrstvu oleje. Až bude rozehřátý, opatrně do něj vložte kyjevské řízky a smažte 3–4 minuty z každé strany, aby byly tmavě zlaté a propekly se. Osušte je na papírových utěrkách a ihned podávejte se zelenými fazolkami.

Připravte si panko strouhanku doma podle našeho návodu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Chutně a rychle

Gordon Ramsay Chutně a rychle

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty