S vášní pro jídlo

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou

Moje hodnocení
14x

Pečete doma kynuté koláče? Velice jim sluší právě borůvky, které si během léta můžete užít do sytosti. Pak už stačí přidat jen tvaroh a především milovanou drobenku. Bez té se letní moučník jen tam neobejde.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Náplň

Drobenka

Navíc

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte kvásek na těsto. Do vlažného mléka přidejte cukr a rozdrobte droždí, nechte asi 15 minut vzejít.
  2. Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte rozpuštěné máslo, vejce a hotový kvásek. Vypracujte hladké těsto, které nechte asi 45 minut kynout.
  3. Mezitím připravte tvarohovou náplň, na kterou prošlehejte tvaroh s cukrem a škrobem.
  4. Na drobenku potom prsty promněte mouku, cukr a máslo pokojové teploty.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejných kousků a pomoučenýma rukama z nich vytvořte placičky se zvýšeným okrajem o průměru asi 10 cm.
  6. Ty potom klaďte na dva plechy, aby okolo sebe měly dost místa, protože při pečení ještě nabydou.
  7. Kraje potřete vejcem a na každý koláč rozprostřete tvarohovou náplň. Na ni nasypte borůvky a drobenku.
  8. Koláče pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova asi 35 minut, po vytažení z trouby ještě kraje potřete směsí rozpuštěného másla a rumu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty