Zdeněk Pohlreich

Kuře pečené v listovém těstě s hořčicovou omáčkou a chřestem

Moje hodnocení
5x

V šestém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich kuřecí prsa pečená v listovém těstě. K nim podával delikátní hořčičnou omáčku a zelený chřest. V této elegantní úpravě můžete podávat toto jídlo během slavnostního oběda.

1 porce
30 minut

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte bešamel. V rendlíku rozehřejte máslo, zasypte ho hladkou moukou a míchejte. Směs zalijte studeným mlékem, rozmíchejte dohladka a provařte. Osolte, opepřete a přidejte trošku nastrouhaného muškátového ořechu. Vmíchejte dvě lžíce dijonské hořčice a důkladně bešamel promíchejte. Pokud ho nevyužijete celý, vydrží až dva dny v lednici.
  2. Kuřecí prsa osolte, opepřete a zatáhněte maso z obou stran na rozehřáté pánvi s olejem. Dejte ho stranou trochu vychladnout a z pánve slijte olej. Pak na pánev nalijte trochu bílého vína a vývar. Jakmile se budou vařit, rozmíchejte v pánvi hořčicový bešamel. Než omáčku doděláte, nechte péct maso.
  3. Čerstvé bylinky smíchejte s lžící krémového sýra a kuřecí prsa směsí důkladně potřete. Listové těsto potřete rozšlehaným vejcem, položte doprostřed naložené maso a zbytek sýra s bylinkami. Důkladně vše zabalte a dejte na pečicím papíru do pekáčku. Balíček ještě jednou potřete vejcem a pečte v troubě rozpálené na 190 °C zhruba 10 až 12 minut.
  4. Mezitím dokončete omáčku. Z pánvičky ji přelijte do rendlíku a ještě ji nařeďte vývarem. Rozmíchejte v ní lžíci hořčice, vlijte trochu smetany a provařte. Na poslední chvíli vmíchejte pár nakrájených lístků čerstvé bazalky.
  5. Zelený chřest okrájejte a vložte do vroucí osolené vody. Vařte maximálně 5 minut, aby si zachoval krásnou barvu.
  6. Hotové maso nakrájejte a podávejte s chřestem a omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty