Hořčičná omáčka
Kuře
Postup přípravy
- Nejprve připravte bešamel. V rendlíku rozehřejte máslo, zasypte ho hladkou moukou a míchejte. Směs zalijte studeným mlékem, rozmíchejte dohladka a provařte. Osolte, opepřete a přidejte trošku nastrouhaného muškátového ořechu. Vmíchejte dvě lžíce dijonské hořčice a důkladně bešamel promíchejte. Pokud ho nevyužijete celý, vydrží až dva dny v lednici.
- Kuřecí prsa osolte, opepřete a zatáhněte maso z obou stran na rozehřáté pánvi s olejem. Dejte ho stranou trochu vychladnout a z pánve slijte olej. Pak na pánev nalijte trochu bílého vína a vývar. Jakmile se budou vařit, rozmíchejte v pánvi hořčicový bešamel. Než omáčku doděláte, nechte péct maso.
- Čerstvé bylinky smíchejte s lžící krémového sýra a kuřecí prsa směsí důkladně potřete. Listové těsto potřete rozšlehaným vejcem, položte doprostřed naložené maso a zbytek sýra s bylinkami. Důkladně vše zabalte a dejte na pečicím papíru do pekáčku. Balíček ještě jednou potřete vejcem a pečte v troubě rozpálené na 190 °C zhruba 10 až 12 minut.
- Mezitím dokončete omáčku. Z pánvičky ji přelijte do rendlíku a ještě ji nařeďte vývarem. Rozmíchejte v ní lžíci hořčice, vlijte trochu smetany a provařte. Na poslední chvíli vmíchejte pár nakrájených lístků čerstvé bazalky.
- Zelený chřest okrájejte a vložte do vroucí osolené vody. Vařte maximálně 5 minut, aby si zachoval krásnou barvu.
- Hotové maso nakrájejte a podávejte s chřestem a omáčkou.
Kuře pečené v listovém těstě s hořčicovou omáčkou a chřestem 2 Zdroj: FTV Prima