Kitchen Story

Kuře na paprice připravené bez laktózy

Moje hodnocení
9x

Kuře na paprice patří mezi nejoblíbenější česká jídla, pochutnají si na něm děti i dospělí, a díky našemu receptu si na něm mohou pochutnat i ti, kteří mají intoleranci na laktózu. Stačí použít rýžovou smetanu, díky které je výsledné jídlo příjemně krémové jako originál.

4 porce
90 minut
česká

Suroviny

K servírování

  • těstoviny (nebo houskový knedlík či vařené brambory)

Nemusíte řešit problémy spojené s konzumací laktózy? Tím pádem se vám může hodit náš oblíbený recept na Kuře na paprice krok za krokem!

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujte na menší díly a osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejte olej a maso ze všech stran orestujte dozlatova a pak ho vyjměte. Do hrnce vložte nakrájenou cibuli a restujte, dokud cibule nezrůžoví.
  3. Přidejte kmín a mletou papriku, restujte jen asi půl minuty. Maso vraťte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Zakryjte pokličkou, stáhněte plamen a kuře duste doměkka. Bude to trvat asi hodinu.
  4. Maso vyjměte z hrnce. V misce pomocí metličky rozmíchejte hladkou mouku a cca 100 ml vody. Za stálého míchání vlijte do omáčky a na mírném plameni nechte provařit alespoň 15 minut.
  5. Omáčku přeceďte přes jemné sítko a vmíchejte smetanu. Dochuťte solí.
  6. Teď jsou dvě možnosti, jak servírovat maso. Buď ho oberte od kostí a dejte prohřát do omáčky, nebo ho opečte na pánvi.
  7. Servírujte s těstovinami, houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Vyzkoušejte tradiční recept na kuře na paprice s máslovými noky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty