redakce Prima FRESH

Kuku sabzi – bylinková omeleta s pórkem a ořechy

Moje hodnocení
15x

Původ této voňavé lahůdky hledejme v Persii, ale dnes dobývá celý svět. Od běžných omelet ji odlišuje nejen velké množství „zeleně“, ale i doplněk ořechů a brusinek.

6 porcí
30 minut
arabská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do velké silnostěnné vyšší pánve dejte 2 lžíce oleje a až se rozehřeje, vsypte pórek a cibulku. Za častého promíchávání nechte zvláčnět, pak vsypte nakrájené bylinky, špenát a salát a za častého promíchávání nechte zavadnout, trvá to asi 2 minuty. Směs pak nechte v cedníku vykapat.
  2. V míse promíchejte vejce s kurkumou, solí a pepřem. Vmíchejte odkapanou zelenou směs, ořechy a brusinky. Mřížku v troubě umístěte do střední polohy a předehřejte gril v troubě.
  3. V ohnivzdorné kulaté formě nebo pánvi vhodné do trouby (asi 20 cm v průměru) rozehřejte zbylý olej, vlijte směs, přikryjte a smažte na středním stupni asi 5 minut, až začne u okrajů hnědnout. Sundejte pokličku a omeletu vložte na 3 minuty do trouby pod gril. Pak ji vyklopte a podávejte krájenou na řezy.

PRIMA TIP: Jako u každého receptu i na kuku najdete bezpočet variací – někdy se směs například vlévá do těstového korpusu a peče jako slaný koláč, kombinace bylinek a zelených lístků může být různá nebo v různém poměru. Nenechte se tedy omezovat a využijte, co máte po ruce, důležité je, aby zeleného bylo opravdu hodně a abyste získali pevnou, vyšší placku typu italské frittaty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty