Křupavé sýrové tyčinky s parmazánem

Moje hodnocení
16x

Výborné tyčinky s výraznou chutí parmazánu jsou super pohoštění k vínu i k pivu. A čerstvé jsou nejlepší!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku, najemno nastrouhaný parmazán, sůl a papriku. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a přidejte vejce a zakysanou smetanu. Vypracujte těsto a dejte na půl hodiny do ledničky.
  2. Mezitím si v mixéru připravte z housky strouhanku.
  3. Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto vyválejte na placku a nakrájejte na tyčinky. Jejich spodní stranu obalte ve strouhance a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Žloutek rozkvedlejte a potřete jím tyčinky, které následně posypte sýrem.
  5. Dejte péct do trouby na 15–20 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty