redakce Prima FRESH

Křupavé cuketové bramboráky – nejlepší recept na pánvi i v troubě

Moje hodnocení
96x

Oblíbené bramboráky můžete kromě tradičních brambor připravit i z cukety nebo ještě lépe ze směsi brambor s cuketou. Cuketa zařídí šťavnatost a brambory křupavost. Placičky smažené na pánvi budou výrazně křupavější než varianta pečená v troubě, ta je ale zase zdravější a méně pracná.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Omytou cuketu a oloupané brambory nastrouhejte nahrubo, posolte a nechte 10 minut odstát, až zelenina pustí vodu. Nejlépe v cedníku ji důkladně vymačkejte a zbavte co nejvíce přebytečné tekutiny.
  2. Poté přendejte zpět do mísy, přidejte drcený česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku, a nakonec vmíchejte mouku (část nebo všechnu mouku můžete nahradit drcenými ovesnými vločkami). Vše dobře promíchejte a nechte odstát dalších 10 minut. Pokud bude těstíčko příliš tekuté, můžete přidat víc mouky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej (případně přepuštěné máslo) a smažte placičky dozlatova, trvá to asi 3–4 minuty z každé strany. Nechte je chvíli odležet na papírových utěrkách, aby se zbavily přebytečného tuku.

PŘÍPRAVA V TROUBĚ:

  • Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  • Dva plechy vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Z těsta vytvořte na plechu tenčí placičky a pečte v troubě dozlatova z každé strany asi 15 minut.
  • Případně můžete na plech s pečicím papírem a pomazaný olejem vylít celé těsto a péct ho jako nákyp 25–30 minut a po upečení ho nakrájet na kostky.

Připravte perfektní křupavé bramboráky podle Romana Vaňka a návodného videoreceptu krok za krokem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty