redakce Prima FRESH

Krkonošské kyselo s houbami od šéfkuchaře Radka Davida

Moje hodnocení
16x

Vůně hub a poctivého vývaru. Krkonošské kyselo určitě musíte vyzkoušet, obzvlášť během houbařské sezony. Srdce polévkového nadšence jistě zaplesá! Vyzkoušejte další recept od známého šéfkuchaře Radka Davida.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Sušené houby zalijte vodou a nechte 30 minut odstát.
  2. Do kuřecího vývaru přidejte kmín, namočené sušené houby a brambory nakrájené na kostky.
  3. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Pak přidejte kvas rozmíchaný s vodou. A vařte, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Do menší pánve dejte sádlo a cibuli nakrájenou na kostičky.
  5. Jenom zpěňte a přidejte vejce a umíchejte tak, aby zůstala tekutá.
  6. Umíchaná vejce přidejte do polévky a nakonec přisypte nasekanou pažitku. Dle potřeby dosolte.

TIPY OD RADKA DAVIDA:

  • místo sušených hub lze použít čerstvé houby orestované na másle a přidané, když jsou brambory do třičtvrtě uvařené
  • polévku lze zjemnit 100 g smetany 33 %

Radek David a restaurace pod jeho vedením

La Veranda

„Šťastné jídlo“ je filozofií, podle které vaří známá restaurace La Veranda. Jelikož zde chtějí, aby každého jídlo naplňovalo nejen fyzicky, ale především po emoční stránce, jsou jídla vždy nápaditá, hezky prezentovaná a lehce stravitelná.

Babiččina zahrada

Zastavte se na chvilku u babičky na zahradě a na statku, dejte si polévku, která vás postaví na nohy a pochutnejte si na výborných babiččiných dobrotách. Nechte se hřejivě konejšit vůní chleba, domova a bylinek, nechte si pohladit tělo i mysl terapií, kterou babička přivezla ze svých cest. Babička vám pomůže se navrátit k sobě i přírodě a postará se o to, aby v srdci bylo stejně útulno jako u ní na zahradě.

Takto se prezentují některé z restaurací. Máte je rádi? Tak je nezapomeňte podpořit, ať nám tu vydrží ještě hodně dlouhou dobu!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty