Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Krémové těstoviny s citronem a rozmarýnem

Moje hodnocení
10x

Klasika rychlých večeří získá nový šmrnc, když použijete jiné těstoviny než obvykle – třeba celozrnné, čočkové nebo kukuřičné – a promícháte je se svěží omáčkou z voňavého citronu a krémové ricotty. Rychlé, jednoduché, efektní a dietní, co víc si přát?

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci uvařte 3 l osolené vody. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Mezitím připravte omáčku. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte ricottu, přilijte k ní 2 naběračky horké vody z těstovin a rozmíchejte. Postrouhejte citronovou kůrou, vmíchejte rozmarýn a špetku soli a pepře. Vařte na mírném stupni 6–8 minut.
  3. Uvařené těstoviny sceďte, vsypte do pánve s omáčkou a promíchejte.
  4. Rozdělte na talíře, posypte parmazánem a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty