Garden & Kitchen

Krémová květáková polévka s klobásou a kadeřávkem

Moje hodnocení
10x

Květáková polévka má v naší kuchyni své místo už řadu let. Je naprosto skvělá jen tak, ale když ji vylepšíte kadeřávkem a přidáte třeba kus klobásy, věříme, že vás nejen zahřeje, ale i 100% zasytí. Počasí je stále chladnější a chladnější, tak se na to pojďme připravit!

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Klobásu pokrájejte na kolečka a na olivovém oleji osmahněte.
  2. Poté ji vyndejte vařečkou a dejte stranou. Na výpeku osmahněte najemno pokrájenou cibuli, pak přidejte drcený česnek, koření a vše minutu restujte.
  3. Do osmahnuté směsi přidejte květák rozebraný na jednotlivé růžičky a zalijte vodou (1,5–2 l).
  4. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut. Polévku dejte do mixéru (1/4 květáku dejte stranou) a rozmixujte.
  5. Vraťte zpět do hrnce, přiveďte k varu a přidejte pokrájené listy kadeřávku.
  6. Vše povařte 5–7 minut. Nakonec do polévky vraťte osmahnutou klobásu, odloženou část uvařeného květáku a zjemněte smetanou. Můžete dochutit solí a pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty