akademiekvality.cz

Křehké jogurtové sušenky

Moje hodnocení
10x

Sušenek není nikdy dost. Obzvlášť tehdy, když máte malé děti. Představují svačinku, kterou sbalíte do pytlíku nebo dózičky a vezmete ji s sebou na hřiště, na nákup, na procházku, zkrátka kamkoliv. Jestli ale nemáte rádi přeslazené sušenky z těžko identifikovatelných surovin, vyrobte si ty naše. Jejich hlavní ingrediencí je totiž bílý jogurt plný jogurtové kultury.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a sůl.
  2. Poté přidejte jogurt, mléko a vejce a směs propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Zdobicím sáčkem nebo lžičkou vytvořte ze směsi na plechu s pečicím papírem malé hromádky a zploštěte jim vršky.
  4. Dejte péct na cca 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  5. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Bílý jogurt se vyrábí pouze z pasterovaného mléka, které je fermentováno ušlechtilými mikroorganismy. Jogurt může také obsahovat tzv. probiotika, která přechodně osídlují střevo a pozitivně působí na lidský organismus. Informaci o obsahu probiotik najdete na etiketě.

Další informace o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty