Anneka Manning

Klasické sušenky s kousky čokolády

Moje hodnocení
12x

Tohle je klasika, která se snadno připravuje a ještě snáze mlsá! Do těchto sušenek se skvěle hodí jak tmavá, tak mléčná čokoláda (ani jejich kombinace není špatná) – je to jen a jen na vás. Vychutnejte si je se sklenicí studeného mléka.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • máslo (pokojové teploty, nakrájené na kostky) 125 g
  • třtinový cukr 220 g
  • vanilková esence (nebo extrakt) 1 lžička
  • vejce (pokojové teploty) 2 ks
  • hladká mouka 300 g
  • čokoláda (kvalitní tmavá nebo mléčná , nasekaná nebo formou peciček) 200 g

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C nebo 160 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vyložte dva velké plechy pečicím papírem.
  2. Pomocí elektrického ručního šlehače nebo kuchyňského robota vyšlehejte máslo, cukr a vanilkovou esenci nebo extrakt do světlé krémovité konzistence. Postupně přidejte jedno po druhém vejce, každé důkladně zašlehejte. Prosejte společně mouku a prášek do pečiva a přidejte je do těsta na sušenky, vmíchejte pomocí velké kovové lžíce nebo stěrky. Zapracujte kousky čokolády.
  3. Nabírejte polévkové lžíce těsta a válejte z nich kuličky, které pokládejte 5 cm od sebe na plech. Každou kuličku zploštěte, aby měla průměr asi 5 cm.
  4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut, v polovině pečení plechy prohoďte. Sušenky by měly být zlatavé a propečené. Nechte je na plechách, dokud zcela nevychladnou (zhruba 30 minut).

PRIMA TIP: Ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě vydrží tyto sušenky až 1 týden.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Anneka Manning

Knihy Omega Anneka Manning

Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 postupů, které jsou základem pro každé pečení.

Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejichž pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!

"Tato kniha je absolutně skvělá, zaujala mě hned od první stránky. Anneka přistupuje k pečení logicky, dělí své recepty do skupin podle postupů. Je geniální. Každý recept vypadá chutně. Zaručuji vám, že tato kniha se stane klasikou." Stephanie Alexander

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty