Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky

Koláč s balzamikovým octem, červenou cibulí, mangoldem a gorgonzolou

Moje hodnocení
10x

Tento koláč vypadá impozantně, ale ve skutečnosti je rychlý a snadný. Obměňujte ho používáním různých přísad jako pražený fenykl, rajčata, černé olivy, cuketa, feta nebo tymián. Koláč je možné připravit den předem, dát do lednice a podávat při pokojové teplotě nebo ho mírně ohřát v troubě na 180 °C. Nakrájený na malé čtverečky se hodí jako pochoutka na večírek.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na pánvi zahřejte na vysokou teplotu 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a smažte ji zhruba 4 minuty, dokud nezměkne. Snižte teplotu na nízkou úroveň a cibuli osolte a opepřete. Pomalu smažte za občasného míchání zhruba 10 minut, dokud cibule nebude tmavě hnědá. Přidejte balzamikový ocet a smažte ještě zhruba 2 minuty, dokud se tekutina neodpaří. Přendejte cibuli do mísy.
  3. Pánev nečistěte a znovu ji ohřejte na středně vysokou teplotu. Ohřejte zbylou 1 lžíci olivového oleje a dejte na pánev mangold. Osolte ho, opepřete a usmažte doměkka. Smažte mangold zhruba 3 minuty, dokud nezačne vadnout. Přendejte mangold do mísy s cibulí, obsah promíchejte a nechte vychladnout.
  4. Na pomoučené ploše vyválejte listové těsto do obdélníku o rozměrech 25 x 35 cm. Na každé straně ohněte zhruba 2,5 cm těsta, abyste vytvořili okraj. Jemně těsto přehněte, přesuňte ho na pečicí plech pokrytý pergamenovým papírem a tam ho opatrně rozložte.
  5. Těsto po celém povrchu propíchejte vidličkou. Rovnoměrně na něj rozprostřete směs mangoldu a cibule a posypte ho sýrem. Okraje ponechte nepokryté a potřete je vejcem. Pečte dozlatova zhruba 22–25 minut. Nechte koláč pomalu vychladnout, nakrájejte ho na čtverečky a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky


Přečtěte si také

Recepty