Suroviny
- cibule (velká, nakrájená na čtvrtky) 1 ks
- zázvor (čerstvý ) 6cm kousek
- kuřecí vývar 1 litr
- badyán 3 hvězdičky
- semínka koriandru 2 lžičky
- fenyklová semínka 1 lžička
- kardamom (celý ) 3 tobolky
- cukr krupice 2 lžíce
- rybí omáčka 3 lžíce
- červené chilli papričky (zbavená semen a nakrájená na plátky) 1 ks
- kuřecí prsa (bez kosti a kůže, nakrájená na plátky) 2 ks
- rýžové nudle (široké rýžové nudle Pho) 300 g
- klíčky (fazolové ) 2 hrsti
- limetková šťáva (na ochucení) z 1 limety
- koriandr (čerstvý ) 4 malé hrsti
Postup přípravy
- Rozehřejte gril a dejte pod něj asi na 10 minut péci cibuli se zázvorem. Grilujte tak dlouho, dokud nezačnou černat.
- Kuřecí vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj ogrilovanou cibuli a zázvor, dále koření, cukr, chilli a přilijte rybí omáčku. Nechte 15 minut probublávat. Tento základ si můžete připravit předem a nechat jednotlivé chutě rozvinout. Vývar následně sceďte, nalijte zpátky do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte plátky kuřete a vařte mírným varem několik minut, dokud se neuvaří. Poté do vývaru vhoďte nudle a vařte 2 minuty. Dochuťte limetkou. Nakonec polévku ještě ochutnejte, jestli je poměr rybí omáčky a cukru vyvážený.
- Pho nalijte do misek, přidejte fazolové klíčky a listy koriandru a hned podávejte.
Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga 2 Zdroj: kuchařka Bylinky