Suroviny
- zavináče (větší ) 2 ks
- červená cibule 1/2 ks
- jablka (velké ) 1/2 ks
- kopr (čerstvý, nasekaný) 2 lžíce
- mražený hrášek 2 hrsti
- majonéza 2 vrchovaté lžíce
- řecký jogurt (nebo méně tučná zakysaná smetana) 2 plné lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vezměte zavináče, rozbalte je a stáhněte z nich kůži. Nakrájejte je na malé kostičky a dejte do mísy.
- Překrájejte i cibuli, která byla zabalená uvnitř a přidejte ji k rybě.
- Přidejte červenou cibuli nakrájenou nadrobno, jablko bez jádřince, nakrájené na malé kostičky a nasekaný čerstvý kopr.
- Mražený hrášek dejte do cedníku a prolijte ho horkou vodou, potom studenou vodou, nechte okapat a přidejte do mísy.
- Přisypte lžičku soli a hodně namletého pepře. Zamíchejte s majonézou a jogurtem (nebo zakysankou).
Jednoduchý rybí salát ze zavináčů s jablkem a hráškem 2 Zdroj: Klára Michalová