Iveta Fabešová

Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové

Moje hodnocení
11x

Luxusní a vlastně zcela nesrovnatelná varianta pudinku do hrníčku či mističky, co jsme jídávali jako děti. Jemná pěna z čokolády (čím kvalitnější použijete, tím lepší zážitek si přichystáte) přímo volá po ostrém kontrastu, višňovém či rybízovém rozvaru s kousky ovoce, francouzsky zvaném compote.

4 porce
60 minut

Pěna

Compote

Postup přípravy

  1. Želatinu rozmíchejte ve studené vodě a nechte ji nabobtnat.
  2. Mléko, 95 ml smetany ke šlehání, žloutky a cukr smíchejte v hrnci a zahřívejte na teplotu 82 °C. Přidejte rozlámanou čokoládu a nabobtnalou želatinu, promíchejte a za občasného míchání nechte vychladnout na teplotu 45 °C.
  3. Zbylou smetanu ušlehejte do polotuha a zlehka vmíchejte do čokoládového krému. Směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a nastříkejte ji do skleniček. Uložte na 2 hodiny do lednice.
  4. Mezitím připravte compote. Višně, škrob, vodu a cukr promíchejte v rendlíku, přiveďte k varu, povařte 1 minutu a nechte vychladnout. Pak rozdělte do skleniček na vychlazenou pěnu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Iveta Fabešová

Vše sladké Iveta Fabešová

Touha naučit Češky a Čechy oceňovat francouzské dezerty vedla Ivetu Fabešovou k účasti v pořadu Na nože. A i když tehdy nevyhrála, ujasnila si, že francouzská cukrařina ji naplňuje víc než developerské projekty a kancelář vyměnila za vlastní cukrárnu. Nakonec jich vybudovala celou síť a své zkušenosti, životní příběh a především vyzkoušené recepty sepsala do vizuálně okouzlující publikace Vše sladké. Podrobný postup a na gram přesně navážené suroviny vás dovedou k výsledku stejnému jako na fotce. Iveta představuje svoji kolekci sušenek, rolád, dezertů k odpolední kávě, cukrářských skvostů v podobě věnečků, ale i drobného mlsání pro děti a úchvatných dortů tak lákavě, že nebudete vědět, co si upéct dřív.

Vydalo nakladatelství Sevruga, www.pohlreichshop.cz


Přečtěte si také

Recepty