Slepičárna

Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky

Moje hodnocení
24x

Nevíme jak vy, ale s víkendovým obědem si nejčastěji spojujeme talíř plný horké polévky. Během podzimních a zimních dnů je to pak nejčastěji poctivý vývar! Snadno ho můžete vylepšit různými zavářkami, ale snad nic nepřekoná dnešní recept. Vyzkoušejte játrové knedlíčky do polévky, které chutnají jako od babičky!

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Nechte se vést návodným videoreceptem

Postup přípravy

  1. Játra očistěte a namelte nahrubo.
  2. Přidejte vejce, bylinky, propasírovaný česnek a najemno nasekanou cibuli.
  3. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a postupně přidávejte strouhanku na zahuštění.
  4. Směs nechte 10 minut odpočívat. Pak podle potřeby přidávejte strouhanku.
  5. Podstatné je, aby se daly knedlíčky mokrými dlaněmi uhníst a držely tvar. Když přidáte moc strouhanky, knedlíčky budou po uvaření tvrdé.
  6. Vodu přiveďte k varu a poté knedlíčky vařte 5 až 10 minut podle velikosti.
  7. Vyndejte knedlíčky a použijte je do oblíbené polévky, přesněji do kuřecího nebo hovězího vývaru s nudličkami a zeleninou.
PRIMA TIP: Máme jeden ozkoušený tip, který se ale nemusí líbit každému. Pokud máte doma Maggi nebo worcesterovou omáčku, přidejte trochu do vroucí vody ke knedlíčkům, pomáhá jim to „nabrat“ chuť.

Vyzkoušejte také vývar s estragonovými nočky podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna

Jana a Štěpán Vašákovi Slepičárna

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!


Přečtěte si také

Recepty