Suroviny
- polohrubá mouka 2 šálky
- vejce (větší ) 2 ks
- hnědý cukr 3/4 šálku
- skyr (skyr) 3/4 šálku
- citronová kůra
- citronová šťáva 1/4 šálku
- olivový olej (nebo jiný rostlinný olej) 3/4 šálku
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou.
- Smíchejte v misce všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad včetně skyru a dobře promíchejte. Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty se sypké.
- Dohladka zpracované těsto pak nalijte do formy a pečte na 30–35 minut.
Italský citronový koláč se skyrem 2 Zdroj: Bohušovická mlékárna