Suroviny
- mrkev (velká ) 1 ks
- zázvor (čerstvý ) 1cm kousek
- bílá cibule 1 ks
- rajčata (konzervovaná rajčata nebo 5 středních rajčat) 400 g
- česnek 6 stroužků
- rostlinný olej 2 lžíce
- koření garam másala 1 lžička
- červená čočka 150 g
- zeleninový vývar (nebo voda) 800 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte.
- V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a opékejte ji dozlatova. Vmíchejte koření garam masala, restujte 30 vteřin, přidejte rajčata a krátce poduste. Čočku propláchněte a přisypte k rajčatům. Přidejte mrkev, prolisovaný česnek, zázvor a mletý pepř. Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou a vařte doměkka asi 15 minut.
- Podle chuti osolte, rozmixujte dohladka ponorným mixérem, povařte 2 minuty a dochuťte kořením garam masala.
Indická polévka z červené čočky s rajčaty Zdroj: Život s chutí kari