Valijah Klásová

Indická polévka z červené čočky s rajčaty

Moje hodnocení
14x

Pokud jste dosud červenou čočku vynechávali, protože vás čočka nadýmá, drobné oranžové luštěniny bez obav pozvěte do kuchyně. Červená čočka se prodává už loupaná, takže se rychle uvaří a je dobře stravitelná. Změkne za 15 minut a téměř okamžitě se promění v kaši, proto se skvěle hodí jako příloha nebo polévka. Přidejte k ní zeleninu, kyselejší rajčata, řízný česnek a voňavou směs koření garam masala a vykouzlíte hustou výživnou večeři nebo oběd.

4 porce
30 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte.
  2. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a opékejte ji dozlatova. Vmíchejte koření garam masala, restujte 30 vteřin, přidejte rajčata a krátce poduste. Čočku propláchněte a přisypte k rajčatům. Přidejte mrkev, prolisovaný česnek, zázvor a mletý pepř. Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou a vařte doměkka asi 15 minut.
  3. Podle chuti osolte, rozmixujte dohladka ponorným mixérem, povařte 2 minuty a dochuťte kořením garam masala.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Valijah Klásová

Valijah Klásová

Osobní román s pečlivě vybranými a ozkoušenými recepty na různé druhy kari a oblíbené indické a pákistánské pokrmy přečtete jedním dechem. Autorka s netypicky českým jménem se narodila v Písku, přestěhovala se do Prahy a po letech v korporátní sféře se rozhodla otevřít si obchod s indickým kořením. Setkání s pákistánským obchodníkem s kořením jí naprosto změnilo život. Společně s autorkou se naučíte připravovat od základu nejen kari, ale i další zeleninové pokrmy, drobné lahůdky i sladké dobroty.

Vydává nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty