Hrníčková perníková bábovka

Moje hodnocení
10x

Každý by měl mít v zásobě ideální recept na bábovku. Rychlý moučník s voňavým kořením se báječně hodí do zimního období.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou.
  2. Vejce prošlehejte s cukrem ve větší míse. Přilijte olej, mléko a rum a promíchejte. Poté vsypte všechny zbylé ingredience – mouky, ořechy, kakao, perníkové koření a skořici, kypřicí prášek a sůl. Důkladně promíchejte, aby se suroviny dobře propojily.
  3. Těstem naplňte bábovkovou formu a pečte při 180 °C asi 45–50 minut.
  4. Nechte chvíli zchladnout (10–15 minut) a vyklopte na talíř.

Vyzkoušejte i recept na klasický hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty