Suroviny
- kuřecí maso (kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)) 300 g
- grilovací koření
- olej
- meloun (bezpeckový meloun Bouquet) 200 g
- chilli papričky (žlutá ) 1 ks
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- třtinový cukr 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky a napíchněte na kovové jehly. Každý špíz posypte oblíbeným grilovacím kořením, osolte, opepřete, pokapejte olejem a nechte chvilku odpočinout.
- Mezitím připravte melounovou chilli omáčku. Meloun spolu se žlutou chilli papričkou nasekejte na drobné kousky a dejte do misky. Přidejte koriandr, špetku soli a dle sladkosti melounu cukr. Následně vše důkladně promíchejte, můžete krátce rozmixovat a nakonec přimíchejte propasírovaný stroužek česneku.
- Špízy s kuřecím masem grilujte pozvolna, až bude maso propečené a dozlatova. Podávejte s melounovou omáčkou.
Grilované kuřecí špízy s melounovou chilli omáčkou 2 Zdroj: www.nejmelouny.cz