Zdeněk Pohlreich

Grilovaná vepřová panenka s paprikami se sýrem podle Pohlreicha

Moje hodnocení
5x

Panenka je klasika, která nikdy nezklame. Vysušení zabráníte krátkým opečením dorůžova a následným zabalením do alobalu, ve kterém si maso odpočine a tzv. dojde. Malé papričky pimientos de padron nebývají příliš pálivé a poslouží jako vtipný obal na sýr. Ten se lehce rozteče, ale zůstane uvnitř, a tak si v jednom soustě můžete vychutnat delikátní maso, nakouřené papričky a voňavý rozpuštěný sýr. Lahůdka, která rozhodně stojí za váš čas.

4 porce
30 minut

Suroviny

Suchá kořenicí směs

Postup přípravy

  1. Koření na suchou směs smíchejte dohromady. Panenky očistěte od blan a obalte je ve směsi koření. Vložte je na gril nad přímé žároviště se středním ohněm a za občasného otáčení grilujte 10 minut. Sundejte je z grilu, zabalte do alobalu a nechte odležet 8–10 minut. Maso můžete také kontrolovat vpichovým teploměrem a sundat z grilu, jakmile na středu dosáhne teploty 65 °C.
  2. Než se maso upeče, nakrájejte sýr na hranolky. Papriky z jedné strany podélně nařízněte a do každé vložte špalíček sýra. Vložte na gril nad nepřímé žároviště a grilujte 8–10 minut, dokud sýr nezměkne a nerozpustí se.
  3. Jarní cibulky podélně rozřízněte a grilujte 3 minuty. Panenky vybalte z alobalu a nakrájejte na plátky silné zhruba 1,5 cm. Servírujte je s grilovanou cibulkou a plněnými papričkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty