Suroviny
- vepřová žebra 1 kg
- med (lesní,např. Medokomerc) 4 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- chilli (mleté ) 1 lžičky
- rajský protlak 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Rajský protlak smíchejte s rybí omáčkou, sójovou omáčkou, chilli, lesním medem, osolte a opepřete.
- Žebra naložte do připravené marinády minimálně na 2 hodiny.
- Poté dejte do pekáčku, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě alespoň 2 hodiny.
- Nakonec opečte na grilu, aby maso bylo pěkně opečené. (Případně odkryjte poklici a dopečte odkryté v troubě.)
Grilovaná vepřová žebírka na medu 2 Zdroj: Medokomerc