Grilovaná cuketa s mátou a sýrem feta

Moje hodnocení
10x

Tento recept je dokonalou ukázkou filozofie restauratéra, autora textů a publikací o jídle Antonia Carluccia, který tvrdí, že s minimem ingrediencí lze vykouzlit maximum chuti. Cuketa, máta a sýr feta tvoří působivou a vynikající kombinaci. Tento pokrm můžete servírovat jako předkrm nebo přílohu.

4 porce
30 minut
řecká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Každý plátek cukety osolte větší špetkou soli, vložte do cedníku a nechte „vypotit“.
  2. Mezitím rozpalte grilovací pánev nebo gril. Cuketu opláchněte a vysušte papírovou utěrkou. Plátky potřete po obou stranách olejem. Poté je v několika várkách opečte. Pečte z každé strany asi 5 minut, dokud nezkřehnou a neobjeví se na nich tmavé proužkování.
  3. Naaranžujte je na talíř, posypte rozdrobeným sýrem feta a lístky máty, zakápněte olivovým olejem a opepřete.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Judith Hann

Knihy Omega Judith Hann

Kniha naditá recepty, krásnými fotografiemi a praktickými informacemi o vaření i pěstování bylin je nezbytným průvodcem na cestě za proměnou vašeho jídla s použitím bylinek, které si můžete vypěstovat u vás na zahrádce. Každá sezónní kapitola obsahuje lahodné nápady na jednoduché večeře, mimořádné pečínky, dezerty, zavařeniny a další delikatesy.

Julia Hannová čerpá ze své zkušenosti předsedkyně Společnosti pro byliny, majitelky úspěšné kuchařské školy a celoživotní bylinkářské vášně a svým čtenářům poskytuje klíč k vaření s těmito rozmanitými a všestrannými ingrediencemi.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty