Smooth & cooking

Granadýr – slovenské jídlo na vidličku

Moje hodnocení
13x

Typicky podzimní a syté jídlo, které připravíte z několika surovin a za pár minut. Setkáte se s ním ve slovenské kuchyni, ale například i maďarské. Spojení brambor a těstovin se možná zdá nezvyklé, ale věřte nám, že vás bude bavit!

4 porce
30 minut
slovenská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Do dalšího hrnce dejte vařit těstoviny.
  2. Když jsou brambory uvařené, sceďte je a oloupejte. Těstoviny také sceďte a propláchněte studenou vodou.
  3. Pokrájejte nadrobno cibulku a rozpalte hlubokou pánev nebo hrnec. Když je rozpálený, přidejte do něj lžíci sádla.
  4. Ihned přidejte pokrájenou cibulku a orestujte ji dozlatova.
  5. Přisypte drcený kmín, dále restujte a mezitím pokrájejte slaninu na kousky.
  6. Když cibule jemně zezlátne, přidejte slaninu a pokračujte v restování.
  7. Jakmile je hotovo, přidejte lžíci mleté papriky a jen rychle orestujte, cca půl minuty. Pokud se spálí, bude hořká.
  8. Nyní do cibulové směsi přidejte těstoviny, pokrájené brambory a důkladně promíchejte.
  9. Na závěr opepřete a posypte čerstvou petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty