redakce Prima FRESH

Extra čokoládová bábovka s polevou

Moje hodnocení
18x

Dnes tu máme speciální recept pro všechny čokoholiky! V téhle bábovce najdete kakao i čokoládu a výsledek je korunován polevou z mléčné čokolády.

12 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkovou formu lehce vymažte tukem nebo vystříkejte olejem ve spreji.
  2. Na těsto promíchejte kakao, čokoládu a granule kávy ve velké míse. Zalijte vroucí vodou a mísu přikryjte. Nechte stát 5 minut. V menší misce promíchejte mouku, sůl a sodu.
  3. Čokoládovou směs prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Až bude vychladlá, vmíchejte do ní smetanu.
  4. Nejlépe v robotu utřete máslo, cukr a vanilku (trvá to asi 3 minuty), až vznikne světlá nadýchaná směs. Po jednom k ní zatřete vejce. Při nízké rychlosti postupně a střídavě zašlehávejte moučnou a čokoládovou směs, začněte a končete moukou. Ušlehejte hladké těsto.
  5. Do připravené formy vlijte připravené těsto. Formu vložte do trouby a bábovku pečte asi 45–50 minut. Když do středu těsta vpíchnete špejli, mělo by na ní ulpět pár vlhkých drobků, těsto zůstane velmi vláčné. Nechte ve formě na mřížce chladnout asi 10 minut, pak bábovku vyklopte a nechte úplně vychladnout.
  6. Mezitím ohřejte čokoládovou polevu podle návodu na obalu. Opatrně ji nakapejte na bábovku. Před podáváním nechte asi 10 minut stát, aby poleva trochu ztuhla.

Vyzkoušejte také recept na tradiční mramorovou hrníčkovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty