Dušené vepřové maso po bakoňsku s houbami

Moje hodnocení
25x

Bakonyi je oblast v Maďarsku a to samo už předpokládá, že úprava po bakoňsku bude obsahovat mletou papriku. Pokud k tomu přidáte i houby a smetanu, vznikne výrazná omáčka, která je takovou dospělejší verzí naší oblíbené klasiky na paprice. Nebojte se přidat i trochu pálivé papriky, chutná to s ní vážně báječně!

4 porce
90 minut
maďarská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájejte na menší kostky, cca 3 x 3 cm, osolte a opepřete a na rozpáleném oleji v pánvi osmažte dozlatova. Poté je děrovanou lžící vyndejte a nechte zatím stranou.
  2. Do pánve vhoďte cibule nakrájené nahrubo a slaninu na malé kostičky a společně orestujte dozlatova. Pak přidejte mrkev nakrájenou na půlkolečka a 2 minuty restujte.
  3. Přisypte mletý kmín, uzenou papriku, případně pálivou papriku a nakonec hladkou mouku. Krátce zarestujte, aby se koření rozvonělo, ale nesmí se připálit (paprika by zhořkla). Zalijte studeným vývarem a metličkou rozšlehejte dohladka.
  4. Přidejte mražené houby a do omáčky vraťte maso, osolte, opepřete a přilijte sójovou omáčku. Přiklopte poklicí a na mírném ohni duste hodinu, až bude maso úplně měkké, občas zamíchejte.
  5. Nakonec do omáčky vmíchejte šlehačku a nasekanou petržel.
  6. Jako příloha se hodí rýže, tarhňa nebo krátké těstoviny.

PRIMA TIP: Pokud nemáte lesní houby, můžete použít čerstvé hnědé žampiony, ty nakrájejte na plátky a přidejte je pánve společně s mrkví.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty