Zdeněk Pohlreich

Dušená vepřová krkovice se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
17x

Pozvolným dušením vepřová krkovice krásně změkne a jemně nasládlou chuť vepřového zneutralizují vařená rajčata a aromatický česnek a tymián. Všechny chutě a vůně se báječně propojí, o barevnost se postará mrkev a hrášek. V létě použijte čerstvý a vmíchejte ho k masu na posledních pět minut.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vepřovou krkovici pokrájejte na 3cm plátky a ty na větší kusy. Osolte je a opepřete. Vložte do hrnce s rozpáleným olejem a opékejte z každé strany 3 minuty, až maso ztmavne a tzv. se zatáhne.
  2. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte k masu. Přidejte nakrájená rajčata a tymián, snižte teplotu a vařte na mírném stupni pod pokličkou 1¼ hodiny. Občas promíchejte, případně dolijte vodou, dochuťte solí a pepřem.
  3. Mrkve oloupejte, nakrájejte šikmo na 5mm plátky a s hráškem dejte vařit s masem na závěrečných 15 minut. Odstavte a servírujte s chlebem nebo vařenými bramborami.
PRIMA TIP: Dušení vyžaduje čas, během kterého maso změkne. Proces urychlíte v papiňáku, nebo naopak prodloužíte v pomalém hrnci, který můžete nastavit na 4–8 hodin a věnovat se mezitím něčemu jinému.

Vyzkoušejte recept na pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty