Michaela Luňáčková

Duhové palačinky bez mouky

Moje hodnocení
6x

Tenhle zázrak si okamžitě zamilují děti a vůbec nevadí, že by jich chtěly sníst hodně. Každou barvu zajišťuje jiná zelenina či ovoce, takže vlastně mlsají zdravě. Místo kokosového mléka můžete použít libovolné ořechové mléko.

8 porcí
30 minut

Základní těsto

Zelené palačinky

Růžové palačinky

Žluté palačinky

Fialové palačinky

Postup přípravy

  1. Do nádoby mixéru na smoothie nasypejte mandlovou mouku a tapiokový škrob, přidejte vejce, kokosové mléko, skořici a sůl. Pro barevnou variantu těsta přidejte navíc suroviny uvedené u jednotlivých typů palačinek (uvedené množství vystačí na 1 dávku základního těsta). Mixujte, dokud nezískáte tekuté hladké těsto, při přípravě barevné varianty palačinkového těsta je třeba suroviny mixovat trochu déle.
  2. Rozpalte menší pánev na středním stupni. Potřete ji zlehka ghí a vlijte do ní 3 lžíce těsta. Ihned ho rozetřete obrácenou stranou lžíce nebo speciálním dřívkem na palačinky do tenké rovnoměrně vrstvy. Jakmile těsto zpevní, otočte ho, trvá to pár sekund. Stejným způsobem upečte všechny palačinky.
  3. Palačinky potřete libovolným krémem či náplní, srolujte a podávejte.

PRIMA TIP: Základní i žluté palačinky promažte domácím lískooříškovým krémem, zasypejte strouhaným kokosem a zarolujte. Růžové a fialové palačinky promažte domácím jablečným pyré (recept najdete na blogu Yummy Paleo). Můžete přidat i trochu kokosového jogurtu, čerstvého sýra typu žervé či tvarohu. Zelené palačinky promažte tenkou vrstvou domácího oříškového másla, přidejte banán a zarolujte. Servírujte pokrájené na plátky.

Vyzkoušejte tradiční recept na palačinky podle videoreceptu

Kompletní recept na palačinky jako od maminky najdete v odkazu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michaela Luňáčková

Yummy Paleo Michaela Luňáčková

Jak jíst zdravě a chutně a co je vlastně opravdu zdravé? Takové dotazy si kladla Michaela Luňáčková po narození dcery, a tak se pustila do hledání informací a zkoušení receptů. Před šesti lety spustila blog Yummy Mummy Foodie, který v roce 2019 přejmenovala na Yummy Paleo. Název, a hlavně obsah přesněji vystihuje její cestu k zdravému životnímu stylu. Své poznatky o výběru prospěšných potravin pro tělo i duši shrnuje v kuchařce Na celý život. Podtitul Kniha plná opravdového jídla a zdraví dává tušit, že se dozvíte spoustu zajímavých informací o zdraví, vlivu potravin na náš organismus a způsobech úpravy surovin. Sto receptů ukazuje lahodný způsob, jak zkusit celosvětový trend Whole30, 30denní stravování bez mouky, mléka, cukru, luštěnin, pseudoobilovin, průmyslově zpracovaných potravin a alkoholu. Program Whole30 nevznikl za účelem hubnutí, ale pro očistu těla, léčbu různých autoimunitních onemocnění, zmírnění stresu i nezdravých civilizačních návyků. Ideální váha je příjemným vedlejším efektem. Pečlivě vypěstované, lokální, sezonní potraviny (zelenina, ovoce, bio maso a zdravé tuky) a ořechy tvoří základ této lahodné kuchařky i moderního paleo stravování.

www.yummypaleo.cz


Přečtěte si také

Recepty