Coolinářka

Domácí špecle s topinambury, pečeným česnekem a špenátem

Moje hodnocení
6x

Neznáte zeleninu zvanou topinambur neboli židovské brambory? To byste ji měli co nejdříve ochutnat! Je to jedna z mála plodin, která se sklízí i během zimy. Hodí se na polévky a hutné krémy, přílohu i součást hlavního jídla!

1 porce
60 minut

Suroviny

Na špecle

Postup přípravy

  1. Houby namočte do horké vody a troubu nechte předehřát na 190 °C.
  2. Do pekáče dejte oloupané a na menší kousky nakrájené topinambury.
  3. Můžete je i předvařit do poloměkka.
  4. Společně je dejte péct s rozkrojenou palicí česneku, nasekaným rozmarýnem, solí a olivovým olejem. Pečte asi 20–30 minut.
  5. Mezitím si uvařte špecle. Můžete použít polotovar nebo si je jednoduše vyrobte: z mouky, vajec, mléka a soli připravte těsto.
  6. Přes hrubý cedník, síto na halušky nebo vidličkou tvořte špecle přímo do vroucí osolené vody.
  7. Jakmile vyplavou na hladinu, vyndejte je sítkem z vody a v míse promíchejte s 1 lžící másla, aby se neslepily.
  8. Namočené houby nasekejte a krátce je orestujte na másle
  9. Upečený česnek vymačkejte do špeclí, přidejte upečené topinambury, orestované houby a čerstvé proprané listy baby špenátu (v horké směsi zavadnou).
  10. Pokrm dosolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty