archiv Medokomerc

Domácí ovesné tyčinky s ořechy a medem

Moje hodnocení
10x

Zajímavým nápadem, jak propojit med a ořechy, je výroba jednoduchých vlastních zdravých müsli tyčinek, díky čemuž budete mít jistotu, že v nich jsou opravdu jen samé zdravé věci. Kromě medu a vlašských (či jakýchkoliv jiných) ořechů budete totiž potřebovat už jen vločky, sušené ovoce a sůl.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pokud nemáte hodně šťavnaté sušené ovoce jako meruňky nebo švestky, je lepší je dát předem (klidně přes noc) nabobtnat do vody, protože při pečení v troubě by mohlo vyschnout a zhořknout. Před samotným vařením ho ovšem vyndejte a pokud možno vysušte třeba papírovou utěrkou.
  2. Vločky a ořechy je dobré předem trochu opéct na plechu v troubě na 180 °C nebo pánvičce, můžete buď přidat trošku másla nebo pečte vyloženě na sucho. Nepečte je ale společně (vločky se opečou rychleji) a dávejte pozor, aby se vám nepřipekly a nezhořkly!
  3. Vlašské (nebo jiné) ořechy následně nasekejte na menší kousky a smíchejte s vločkami, trochou mouky a soli.
  4. Sušené ovoce nakrájejte na menší kousky a promíchejte se směsí vloček a ořechů, a přidejte také mouku a sůl.
  5. Celou směs zalijte tekutým medem. Pokud je potřeba, rozehřejte ho předem v horké lázni do max. 60 °C, ale pak počkejte, až trochu zchladne, protože výsledek je ideální promíchat ručně.
  6. Nyní je třeba medovo-vločko-ořechové těsto pevně vtěsnat do menšího pekáčku vystlaného pečicím papírem a následně ve stále předehřáté troubě péct cca. 25 minut.
  7. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a teprve potom na prkénku krájejte na jednotlivé tyčinky nebo kostičky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Medokomerc


Přečtěte si také

Recepty