Domácí kynutá pizza s kuřecím masem, BBQ omáčkou a mozzarellou

Moje hodnocení
9x

Stále váháte, jestli se pouštět do pečení domácí pizzy? Vůbec nemusíte, není to zase tak náročné, jak se na první pohled může zdát. Obzvlášť pokud máte skvělý recept, jako je třeba ten dnešní. Kombinace kuřecího masa, BBQ omáčky a mozzarelly se možná zdá nevšední, ale věříme, že se vám po prvním soustu bude hodně zamlouvat. :)

3 porce
90 minut
italská

Těsto na pizzu

Přísady na pizzu

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobte do mističky, přidejte k němu cukr a nechte stát, droždí se za chvilku rozpustí. Poté jej smíchejte s olejem a trochou vlažné vody.
  2. Do mísy od robotu nasypte mouku, přidejte sůl, vodu a směs droždí s olejem a vodou.
  3. Zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat těsto cca 10 minut.
  4. Poté těsto přendejte do uzavíratelné plastové mísy, uzavřete ji a nechte ho 1 hodinu kynout.
  5. Mezitím orestujte osolené kousky masa v rozpálené pánvi na oleji. Nechte vychladnout.
  6. Když je těsto nakynuté, rozehřejte troubu na 250 °C.
  7. Těsto rozdělte na 3 stejné části a rozválejte je na kruhové placky. Každou dejte na pečicí plech, ideálně perforovaný, můžete na plech dát pečicí papír a na něj pak těsto.
  8. Nyní těsto pomažte barbecue omáčkou, na ni rozprostřete kousky masa, potom půlkolečka cibule a nakonec vše zasypte mozzarelou.
  9. Dejte péct do trouby na cca 8–10 minut, pizzu hlídejte, ať se nepřipálí.
  10. Po upečení nechte chvíli vychladnout a poté nakrájejte ideálně pizza kolečkem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty