Těsto na pizzu
- hladká mouka (pšeničná(ideálně typ 00)) 500 g
- droždí (čerstvé ) 5 g
- cukr krupice 5 g
- olivový olej (např. Extra Mild Borges) 30 g
- voda (vlažná ) 250 g
- sůl 15 g
Přísady na pizzu
- kuřecí prsa (na menší kousky) 300 g
- olivový olej (např. Classic Borges) 1 lžička
- mozzarella (strouhaná na pizzu) 300 g
- barbecue omáčka 120 g
- červená cibule (na tenké plátky) 3 půlky
- sůl
Postup přípravy
- Droždí rozdrobte do mističky, přidejte k němu cukr a nechte stát, droždí se za chvilku rozpustí. Poté jej smíchejte s olejem a trochou vlažné vody.
- Do mísy od robotu nasypte mouku, přidejte sůl, vodu a směs droždí s olejem a vodou.
- Zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat těsto cca 10 minut.
- Poté těsto přendejte do uzavíratelné plastové mísy, uzavřete ji a nechte ho 1 hodinu kynout.
- Mezitím orestujte osolené kousky masa v rozpálené pánvi na oleji. Nechte vychladnout.
- Když je těsto nakynuté, rozehřejte troubu na 250 °C.
- Těsto rozdělte na 3 stejné části a rozválejte je na kruhové placky. Každou dejte na pečicí plech, ideálně perforovaný, můžete na plech dát pečicí papír a na něj pak těsto.
- Nyní těsto pomažte barbecue omáčkou, na ni rozprostřete kousky masa, potom půlkolečka cibule a nakonec vše zasypte mozzarelou.
- Dejte péct do trouby na cca 8–10 minut, pizzu hlídejte, ať se nepřipálí.
- Po upečení nechte chvíli vychladnout a poté nakrájejte ideálně pizza kolečkem.
Domácí kynutá pizza s kuřecím masem, BBQ omáčkou a mozzarellou 2 Zdroj: Milluji