Garden & Kitchen

Cuketové halušky s kysaným zelím

Moje hodnocení
15x

Halušky jsou tradičním jídlem slovenské kuchyně, ale napadlo by vás někdy, že je můžete připravit i z cukety? Jsou pak jemnější a chuťově zajímavé. Snadno tak zpracujete poslední kousky z letní cuketové úrody.

1 porce
60 minut
slovenská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouhejte najemno, dejte do cedníku a nechte zhruba 15 minut odkapávat.
  2. Mezitím cibuli nakrájejte najemno a na lžíci sádla zpěňte dozlatova, poté přidejte kysané zelí, zlehka osolte a opepřete a duste zhruba 15 minut.
  3. Zlehka vymačkanou cuketu dejte do mísy, přidejte vajíčko, sůl a mouku a lžící vše pořádně zamíchejte, vznikne husté těsto.
  4. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, do které za pomoci síta a lžíce dělejte halušky, které pak vařte 1–2 minuty.
  5. Poté je vyndejte a zlehka propláchněte studenou vodou a smíchejte s hotovým kysaným zelím.
  6. Pokud máte rádi i s uzeným, tak doporučuji k cibuli na pánvi přidat 200–300 g na kostičky pokrájené uzené slaniny či uzené krkovičky a poté zelí.

Vyzkoušejte i recept na bramborové halušky s kysaným zelím a uzeným masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty