Mirka van Gils Slavíková

Čokoládový palačinkový dort podle Mirky van Gils Slavíkové

Moje hodnocení
10x

Kdo miluje palačinky, zaslouží si alespoň jednou v životě palačinkový dort. Čokoládový krém a pomerančový džem tvoří zajímavý chuťový kontrast, a každé sousto se tak postupně rozvíjí od sladkosti přes kyselost a hořkost znovu dosladka. Příprava je navíc tak snadná, že ji zvládnou i děti.

8 porcí
60 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Mléko promíchejte se smetanou a cukrem, přisypte mouku a kakao, zlehka osolte a prošlehejte metličkou na hladké těsto. V pánvi rozehřejte ½ lžičky másla, vlijte do ní 1 naběračku těsta a upečte palačinku. Zhruba po 2 minutách ji obraťte a dopečte 1 minutu z druhé strany. Stejným způsobem upečte zbylé palačinky, mělo by jich vzniknout šest.
  2. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni – nalámejte ji do misky, tu položte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo vodní hladiny, a zahřívejte, až se čokoláda rozpustí. Občas promíchejte. Pak odstavte a nechte zchladnout.
  3. Oříškový krém vyšlehejte s máslem a zchladlou čokoládou dohladka. Tři palačinky potřete oříškovým krémem, dvě potřete pomerančovým džemem a střídavě je skládejte na sebe. Vrchní vrstvu potřete krémem a ozdobte čokoládou a kandovaným pomerančem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mirka van Gils Slavíková

Famózní 2 Mirka van Gils Slavíková

Česká nejznámější a nejúspěšnější cukrářka, jejíž umění ocenili i francouzští mistři, vydává dvou další kuchařku, která názvem, grafikou i výběrem receptů navazuje na loňský titul Famózní! V této knize představuje české, moravské i světové dezerty, dortíčky a moučníky, které vás potěší nejen na podzim a o Vánocích, ale kdykoliv vás dožene mlsná, nebo budete chystat narozeninovou oslavu či jinou party. Mirka van Gils Slavíková do knihy poskládala 65 originálních receptů, které doplnila svými vzpomínkami a především praktickými tipy.

Vydává nakladatelství 103 media a na www.mirkavangils.cz knihu koupíte i s podpisem autorky.


Přečtěte si také

Recepty