redakce Prima FRESH

Cheesecake poháry s borůvkami

Moje hodnocení
10x

Přestože se famózní cheesecake i v nepečené podobě silně podobá klasickému koláči či dortu, je možná ještě jednodušší, ale neméně chutná podoba – totiž jako pohár. Servírování je mega snadné a každý si může vychutnat svou individuální porci.

6 porcí
30 minut

Borůvková vrstva

Tvarohová vrstva

Sušenkovo-mandlová vrstva

Postup přípravy

  1. Na borůvkovou vrstvu prohřejte v kastrolu na středním stupni borůvky, sirup, kůru, šťávu a špetku soli asi 5 minut, občas promíchejte.
  2. V misce promíchejte vodu se škrobem. Jakmile se borůvky začnou rozvařovat, vlijte do kastrolu škrobovou směs a několik minut zlehka vařte, až vznikne hustý rozvar, s ne úplně rozvařenými borůvkami. Rozvar přelijte do misky a nechte vychladnout.
  3. Na tvarohovou vrstvu ve velké míse nejlépe elektrickými metlami prošlehejte krémový sýr, jogurt, sirup, citronovou kůru a šťávu, asi 2 minuty. Dejte do ledničky vychladnout.
  4. Na drobečkovou vrstvu rozmixujte mandle najemno, vsypte do mísy a v mixéru pak rozmixujte sušenky. Promíchejte s mandlemi, zakapejte rozpuštěným máslem, chcete-li, lehounce osolte a důkladně promíchejte na homogenní směs.
  5. Do pohárů nebo sklenic (třeba menších zavařovaček) nejprve upěchujte sušenkovou směs, na ni naneste tvarohovou, sklenicemi lehce potřepte, aby se usadila, a zakončete borůvkovým rozvarem. Nechte přikryté nejméně 1 hodinu ale i přes noc vychladit.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty