Suroviny
- vařené brambory 500 g
- hladká mouka 150 g
- vejce 1 ks
- bazalka hrst
- oregano hrst
- pancetta 50 g
- rajčata 250 g
- listový špenát (čerstvý ) 125 g
- bylinkové pesto 2 lžíce
- sýr (sýr Manchego)
- piniové oříšky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a dobře osolte.
- Vařené brambory nastrouhejte na struhadle najemno. Bylinky nasekejte nadrobno.
- Přidejte mouku, vejce a nasekané bylinky. Vytvořte hladké těsto a z něj jednotlivé noky.
- Vhoďte do vroucí vody. Jakmile vyplavou na hladinu, stopněte si 2–3 minuty a noky budou hotové.
- Na větší pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje.
- Pancettu nakrájejte na menší kostičky a spolu s uvařenými noky a rozkrojenými rajčaty zprudka opečte.
- Přidejte čerstvý špenát a stáhněte z plamene. Dochuťte bylinkovým pestem, solí a pepřem.
- Piniové oříšky opečte na sucho na pánvi a zasypejte jednotlivé porce spolu s nastrouhaným sýrem.
Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty 2 Zdroj: Kitchen Story