Trhané maso
- kančí maso (kančí plec nebo ramínko)
- červené víno
- šípkový džem
- bobkový list
- sušený česnek
- rostlinný olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Cibulové chutney
Dokončení
Postup přípravy
- Maso rozkrájejte na větší kousky, které v pekáčku důkladně osolte a opepřete. Na pánev nalijte červené víno a varem z něj nechte vypařit alkohol. Přidejte lžíci šípkové marmelády, bobkový list a sušený česnek. Zalijte trochou oleje, promíchejte a nalijte marinádu na maso do pekáčku. Pečte na 140 °C, dokud se nebude maso rozpadat.
- Než se maso upeče, zpěňte na másle v rendlíku cibuli. Osolte ji, opepřete a dochuťte nakrájenou chilli papričkou. Opečenou cibuli posypte hnědým cukrem a nechte zkaramelizovat.
- Na pánvi opět svařte zbytek červeného vína a šípkovou marmeládu až do konzistence sirupu. Hotové maso roztrhejte vidličkami na kousky a vmíchejte do něj hotový sirup.
- Rozkrojené burgerové housky opečte na pánvi na trošce másla. Na spodní díl navrstvěte opečenou cibuli, list salátu a porci masa. Navrch dejte ještě trochu cibule a přiklopte.
Bulka s trhanou plecí z divočáka a cibulovým chutney 2 Zdroj: FTV Prima